NAŠA IZDANJA – Biblioteka

Наша издања

Књига афоризама „МАРТИНЕЛЕ“ – Саво Мартиновић

Књига афоризама „ МАРТИНЕЛЕ“ аутора Саве Мартиновића, побједника на Фестивалу хумора и сатире „Крива Дрина“ који је одржан 2019. године у организацији Народне библиотеке и музејске збирке Зворник. Најбољи афоризми овог аутора примјенљиви су на све врсте различитих ситуација, што додатно истиче њихов квалитет baccaratspelen. Мартиновићеве мисли често остављају утисак да су плод божанског надахнућа или да су „из главе цијела народа“, народне умотворине, производ колективног духа…

„Преписка Кочићева“

Зборник са 2. фестивала Хумора и сатире „Крива Дрина“ ()

„Шлајфна без карактера“ – Бојан Љубеновић, Југослав Влаховић

У свијету „Шлајфна без карактера“, Кодекс новинара Србије је „смијешно и необавезујуће штиво“, новине су исто што и паштета, јер се праве од смећа, таблоиди подржавају власт, цензура је на све стране и уразличитим облицима, а људи немају „воље за истином“.

„Феноменологија неправа“ – Милан Благојевић

Тежиште ауторовог истраживања у књизи је на опасностима од системског и систематског кршења права, правне државе и владавине права. Посебно су занимљиве и вриједне ауторове анализе институције високог представника и технологије охаеризма, као облика савременог тоталитаризма.

„Дечак кога је ујео гуштер“ – Војислав Радојковић

Овај роман у издању НБЗ, који је штампан 2018.г. је од СКПД „Просвјета“ 2019. прогласила за најбоље издање у Републици Српској за ту годину.

Радојковићeв роман “Дечак кога је ујео гуштер” је веза преко Дрине, јер се радња романа дешава и са једне и са друге стране ове ријеке. Радња романа о два савремена сликара је делимично истинита, а делимично мит